Зворотній зв’язок

Нагадати пароль

Для отримання пароля вкажи свій номер телефону

+380

Авторизація

реєстрація

Будь в темі!
Пройди реєстрацію — і дізнавайся першим про цікаві події, останні тренди та приємні заохочення від BUD.

+380

Цим я підтверджую, що мені виповнилось 18 років, i що всі наведені мною персональні дані є достовірними. У відповідності до Закону України «Про захист персональних даних» я добровільно та безоплатно надаю ТОВ«Едбейкерз Україна» мої персональні дані та надаю мою згоду на будь-яку безстрокову обробку наданих мною моїх персональних даних у базі персональних даних «Споживачі», з метою надання повнолітнім споживачам інформації рекламного характеру про будь-яку особу чи будь-який товар, а також згоду на передачу/надання моїх персональних даних будь-яким третім особам, включаючи іноземних осіб. Я підтверджую, що погоджуюся отримувати вищезазначену інформацію будь-якими засобами її передачі (пошта, СМС/ММС-повідомлення, електронна пошта, тощо) протягом необмеженого строку.

реєстрація

зареєструватись за допомогою:

the great times грудень 2016
Поділитись

ХОЧЕШ першим дізнаватися
про цікаві події, останні тренди та
приємні заохочення від BUD?

×
header
Даркнет:
секретний бік інтернету
Що відбувається у паралельному вебі?

Двері з табличкою «Вхід заборонено» і теки з поміткою «Цілком таємно» ми відкриваємо у першу чергу. З Даркнетом – те ж саме. Мало кого не хвилює, що ж приховує у своїй павутині темний, заборонений, підпільний веб. Ми дізналися, що відбувається там, де не ловлять наглядові радари, і розкажемо вам. Тільки тсс, а то доведеться переводити The Great Times у TOR.


ДАРКНЕТ. Це що взагалі таке?
1

Секретний інтернет – це сукупність веб-сайтів, що мають приховані IP-адреси сервера, на якому вони розміщені. Такі сайти можуть відвідувати всі веб-користувачі, але з'ясувати, хто є їх автором, дуже складно. У той же час, на подібні сайти неможливо потрапити, використовуючи звичайні браузери та пошукові сайти. Вхід у Даркнет лежить тільки через TOR.




TOR. Заходь – не бійся, виходь – не плач.

TOR – це система, що забезпечує анонімність в мережі Інтернет. «Цибулева маршрутизація» дозволяє приховати вашу особистість та підмінити місце знаходження. Для того, щоб відвідати сайт Даркнету, який використовує інструмент шифрування TOR, веб-користувач повинен також використовувати TOR. Ось така взаємозалежність. TOR відкриває двері в усе різнобарв’я паралельного нету, що там робити – вирішувати тобі. Все одне ніхто не дізнається, де тебе носило. Як-то кажуть: те, що сталося в TOR, залишиться в TOR.




1
Як потрапити у Даркнет? Вхід через чорний вихід.
1

Технічно, цей процес абсолютно нескладний. Заходиш на www.torproject.org і завантажуєш Tor Browser Bundle, який містить усі необхідні інструменти.


При першому вході у Даркнет необхідно вибрати з двох параметрів: «з'єднатися» або «налаштувати мережеві параметри». Якщо ви хочете використовувати браузер для того, щоб отримати доступ до заблокованого сайту, то виберіть «з’єднатися». Якщо вам потрібна анонімність, то «налаштувати мережеві параметри»


Ви можете опинитися на відстані одного кліка від онлайн-шопів, що оперують товарами, не гіршими, аніж на планеті Татуїн. І продають ці товари дуже різноманітні люди. Не забувайте користуватися Антивірусом.


Крім того, знавці та бувалі рекомендують закрити веб-камеру, щоб захистити себе від допитливих очей, які начебто спостерігають за нами.




Доступ. Куди і навіщо?

Якщо ви вже потрапили у Даркнет, давайте розберемося, навіщо і за чим. Тут є два варіанти: перший – за інформацією, другий – за товарами.



У випадку із забороненою і заблокованою інформацією Даркнет – це єдиний шанс відкрити та віднайти. Люди, що живуть у закритих, тоталітарних суспільствах, можуть використовувати Даркнет для того, щоб спілкуватися із зовнішнім світом, дізнаватися об’єктивні новини, виключаючи стеження спецслужб за собою. Крім того, у Даркнеті можна знайти зламані сайти та забанені блоги – усе те, що у звичайному інтернеті переслідується з тих чи інших причин.


У випадку із торгівлею теж все зрозуміло. З цієї теми уже достатньо сказано і написано, ну і ви не маленькі – усе самі знаєте.




1
Сайти. На відстані кліку від сутінків
1

Сайти в мережі TOR знаходяться в доменній зоні .onion. Посилання на сайти Даркнету ви можете знайти на сторінці The Hidden Wiki. Якщо вас може налякати адреса, типу zqktlwi4fecvo6ri.onion, то у Даркнет вам краще не лізти. А якщо ні – то ласкаво просимо.


The Hidden Wiki — http://zqktlwi4fecvo6ri.onion/wiki/index.php/Main_Page.
Вікіпедія Даркнету – перший пункт призначення. Усе, що ви хотіли прочитати у Вікі, але не могли знайти.


Каталог сайтів TORDIR — http://dirre2hfssh2offv.onion/. Другий пункт призначення.




not Evil (http://hss3uro2hsxfogfq.onion/ ),


Candle (http://gjobqjj7wyczbqie.onion/),


Torgle (http://zw3crggtadila2sg.onion/torgle),


TORCH (http://xmh57jrzrnw6insl.onion/),


Sinbad Search (http://sinbad66644fr5lq.onion/)


The Abyss (http://nstmo7lvh4l32epo.onion/) — пошукові системи. Як Google, тільки по Даркнету.


Анонімний пошуковик YaCy Search — http://da36c4h6gxbckn32.onion/anonymity-search


Книжкова бібліотека Флібуста — http://flibustahezeous3.onion/. Що сказати, ви полюбите читати книжки.


Hidden Answers — http://answerstedhctbek.onion/. Анонімний сервіс питань і відповідей. Ті, хто потрапили у Даркнет, точно знають все.


Соціальна мережа Galaxy 2 — http://w363zoq3ylux5rf5.onion/.


Анонімна соціальна мережа Onelon, що позиціонує себе як найбільш безпечна та зручна.

Чимось нагадує іміджборд — http://onelonhoourmypmh.onion/


Форум Malina, на якому можна купити все — http://malina2ihfyawiau.onion/


Впривате — соціальна мережа, що дуже нагадує ВКонтакте — http://vprivate3qgxbmpq.onion/


Віртуальна сповідальна, де публічно каються у своїх гріхах. Фрейд би плакав! — http://nsmgu2mglfj7za6s.onion/


Каталог, за допомогою якого можна знайти будь-який товар у своєму місті — http://6xxd4am7hdtwi6wp.onion/


Сервіс для обміну повідомленнями, що самознищуються — http://sms4tor3vcr2geip.onion/


Правдивий, тому що анонімний, новинний сайт — http://libertyou2caz5lr.onion/




ProPublica. Першопрохідці

Інтернет-медіа ProPublica відкрили свій філіал у Даркнеті. Онлайн-ЗМІ, що свого часу першими отримали Пулітцерівську премію, сьогодні першими із великих гравців ринку перейшли у Даркнет.


Мета переходу – забезпечити максимальну безпеку для читачів, тим самим позбавивши інтернет-провайдер будь-якої інформації, пов'язаної з відвідуванням їх сайту. За словами Майка Тігаса, одного з розробників сайту, редакція ProPublica вперше замислилася про такий перехід, коли опублікували матеріал про цензуру в китайському інтернеті: журналісти дуже хотіли, щоб китайці та співчуваючі країни мали змогу прочитати лонгрід.




1
BITCOIN. Купити все, крім інформації
1

Якщо ви всерйоз подумуєте залізти у Даркнет, щоб купувати, а не отримати доступ до інформації, то без місцевої валюти вам не обійтися.


Усі фінансові операції у всесвіті TOR здійснюються за допомогою BitCoin.


BitCoin – це децентралізована цифрова валюта, створена і діюча тільки в мережі інтернет. Ніхто не контролює її, емісія валюти відбувається за допомогою роботи мільйонів комп'ютерів по всьому світу, використовуючи програму для обчислення математичних алгоритмів. Ця валюта не друкується центральним банком і не працює за його правилами, а значить, ні про яку інфляцію не може бути й мови.


Чим забезпечені біткоіни? Нічим. Будь-яка людина може запустити скрипт з видобутку біткоінів у себе на комп'ютері і відчути себе міні-НацБанком. Вихідний код скрипта опублікований у відкритому доступі, кожен може подивитися, як він працює.


Курс біткоіна на момент написання статті – $735 за 1 BTC. Криптовалюту можна купити, а можна добути самостійно.


Процес отримання нових біткоінів схожий на видобуток золота. Тільки замість самородків користувачі витягають із складних обчислювальних задач рішення. За кожне правильне рішення та здобутий блок цифр людина отримує певну кількість біткоінів.




Майнінг. Як видобувати біткоіни?

ЗАВЕДІТЬ ГАМАНЕЦЬ


Зайдіть на www.bitcoin.org та завантажте біткоін-клієнт

ОТРИМАЙТЕ АДРЕСУ СВОГО ГАМАНЦЯ


Щойно клієнт перейде у активний стан, натисніть на кнопку «Створити»

ПРИЄДНАЙТЕСЯ ДО ПУЛУ


Задачі, що генерує алгоритм, дуже складні. Тому краще приєднатися до групи на Slush's pool або BTC Guild.


ЗРОБІТЬ ВНЕСОК, ЩОБ ПОЧАТИ


Це – 2%


ДОДАЙТЕ КОМП’ЮТЕР


Для кожного комп'ютера, який ви будете використовувати для Майнінгу, потрібно отримати окремий ID.

ВСТАНОВІТЬ ПРОГРАМУ-МАЙНЕР


GUIminer чи Phoenix 2