Зворотній зв’язок

Нагадати пароль

Для отримання пароля вкажи свій номер телефону

+380

Авторизація

реєстрація

Будь в темі!
Пройди реєстрацію — і дізнавайся першим про цікаві події, останні тренди та приємні заохочення від BUD.

+380

Цим я підтверджую, що мені виповнилось 18 років, i що всі наведені мною персональні дані є достовірними. У відповідності до Закону України «Про захист персональних даних» я добровільно та безоплатно надаю ТОВ«Едбейкерз Україна» мої персональні дані та надаю мою згоду на будь-яку безстрокову обробку наданих мною моїх персональних даних у базі персональних даних «Споживачі», з метою надання повнолітнім споживачам інформації рекламного характеру про будь-яку особу чи будь-який товар, а також згоду на передачу/надання моїх персональних даних будь-яким третім особам, включаючи іноземних осіб. Я підтверджую, що погоджуюся отримувати вищезазначену інформацію будь-якими засобами її передачі (пошта, СМС/ММС-повідомлення, електронна пошта, тощо) протягом необмеженого строку.

реєстрація

зареєструватись за допомогою:

the great times грудень 2016
Поділитись

ХОЧЕШ першим дізнаватися
про цікаві події, останні тренди та
приємні заохочення від BUD?

×
header
Спробуй цієї зими:
5 нових екстремальних розваг
Ми знаємо, що ви будете робити цієї зими

Поки більша частина українців з піною на губах дискутує, що крутіше – лижі чи сноуборд – ми, як завжди, вирішили виділитися і розповісти про альтернативні зимові розваги. Фетбайкінг, сніговий каякінг, скіджоринг, сноукайтинг та хенгборд – що це взагалі таке і чому вони неминучі цієї зими?

Сноукайтинг
Від творців кайтбордингу, володарів вітрів та любителів повітряних зміїв. Сноукайтинг – зимова версія кайтсерфінгу, де замість серфборду – сноуборд або лижі. Звичайно, незмінна складова «кайт» – тобто повітряний змій – лишилася на місці. Вперше покататися з кайтом на лижах наважився німецький парапланерист Дітер Стразілла ще у 70-ті роки, за що йому великий респект. Адже тепер ми можемо підкорювати вершини, маневрувати на снігу та розсікати безмежні простори з витонченістю і легкістю повітряного змія. Усе, як колись у дитинстві, тільки тепер ти не просто бігаєш за змієм, а вказуєш йому напрямок. Плюс сноукайтингу у тому, що зовсім не обов’язково шукати гори, схили, підйомники. Якщо є вітер, буде і тяга! В Україні є безліч спотів, придатних до сноукайтингу – Акваторія Київського моря біля маяка, затока на Троєщині, затока на Мінському масиві, Летичевське водосховище у Хмельницькій області. Сноукайтайтеся з вітерцем!

Спробувати: Школа зимового кайту у Києві.
http://snowkite.com.ua/articles.html


Ціна: базовий курс – 80$. Базовий курс навчання кайтингу входить у вартість покупки будь-якого нового кайт-комплекту в магазині київського
кайт-центру.

Скіджоринг

Спробувати: Конний клуб, Харків, с. Лужок, вул. Леніна 1, Дергачи


Ціна: +- 200 грн – одне коло

Усі знають, що таке водні лижі, але мало хто знає, що водні лижі – це варіація на тему скіджорингу. Так-так, саме скіджоринг у всіх своїх проявах поклав початок воднолижному спорту. Так що ж таке цей джоринг? Дисципліна їздового спорту, в якому лижник-гонщик пересувається в тандемі з собакою, конем, оленем або навіть снігоходом чи позашляховиком. Конем або собакою може керувати наїзник, а може керувати і сам гонщик, погоджуючись на більш ризиковий варіант. Скіджоринг з’явився як спосіб зимової мандрівки, а вже потім став дисципліною змагання. Цей зимовий вид спорту був заявлений на Олімпійських іграх 1928-го року в Сент-Моріц з дистанцією у 1 900 м. В Україні тільки у 2013 році відбулися перші змагання зі скіджорингу між сноубордистами, яких буксують вершники на конях.
Хенгборд
Якщо спуск засніженими гірським схилами тобі нагадує політ, то хенгборд – це твій вид спорту. Хенгборд – це дошка, на зразок сноуборду, до якої прикріплений спеціальний кронштейн і кермо. Такий собі гібрид сноуборду і дельтаплана. Людина, яка вирішила покататися на такий штуковині, підвішується на спеціальних кріпленнях паралельно дошці, спирається на кермо і летить. В прямому сенсі слова, лежить на повітрі, не торкаючись своїм тілом поверхні дошки. Керувати хенгбордом потрібно так само, як і дельтапланом – переміщаючи вагу тіла в потрібну сторону. Винайшов цей ульотний борд дельтапланерист з Канади Дон Арні, який вирішив об’єднати спуск і політ. Перший варіант хенгборда не мав кермачів, і канадський екстремал Еверест Макдональд випробував його на свій страх і ризик без гальм. Як виявилося потім, політ норм!

Ціна: 1500 $

Сніговий каякінг

Спробувати: Школа каякінгу в Києві http://kievkayaks.com/activity/training.php


Ціна: 150 грн. одне заняття

Каяк – це одномісний човен для сплаву по річці. Здавалося б, що робити з човником, коли усі річки вкриті кригою? Як що – спускатися з гір! І ми не жартуємо. Знайшлися вигадливі люди, які ризикнули використовувати каяк не за призначенням, а для спуску. Сніговий каякінг чимось нагадує бобслей, тільки для нього не потрібна спеціальна траса, а напрямок, як і на воді, задається веслом. Головне – втримати рівновагу і витримати критику здивованих людей. Кататися можна практично скрізь, де є схили, вкриті хоча б 8-сантиметровим шаром снігу. Звісно, падати на сніг значно приємніше, аніж у воду, але все одно краще спершу повчитися. Щоб не прийшов раптовий «каяк».
Фетбайкінг
Поки твій велосипед приречено стоїть у коморі та чекає на свій вихід аж навесні, американці підігнали гідну альтернативу. Фетбайк – велосипед 12 місяців на рік. Хоч би сніг, хоч би злива, хоч би хащі – ровер на товстих шинах зможе все! Ширина покришок — від 3,5 до 4,8 дюймов, тоді як ширина покришок звичайного ровера – 1,5. Батьком фет-байка вважають Марка Грюнвальда, який придумав термін fatbike. Він живе на Алясці, а там, як відомо, фетбайк – життєво необхідний транспорт. Про появу першого серійного фет-байку SURLY PUGSLEY знаменитий веломеханік Шелдон Браун сказав таке: «Фетбайк – це, в своєму роді, така ж революція , як і поява гірського велосипеда на початку 1980-х».
Всесвітній день фет-байка відзначається в перші вихідні грудня. Відсвяткуйте, як належить!

Купити: http://bikeshop.com.ua/index.php?cat=1519


Ціна: від 29 000 грн.