Зворотній зв’язок

Нагадати пароль

Для отримання пароля вкажи свій номер телефону

+380

Авторизація

реєстрація

Будь в темі!
Пройди реєстрацію — і дізнавайся першим про цікаві події, останні тренди та приємні заохочення від BUD.

+380

Цим я підтверджую, що мені виповнилось 18 років, i що всі наведені мною персональні дані є достовірними. У відповідності до Закону України «Про захист персональних даних» я добровільно та безоплатно надаю ТОВ«Едбейкерз Україна» мої персональні дані та надаю мою згоду на будь-яку безстрокову обробку наданих мною моїх персональних даних у базі персональних даних «Споживачі», з метою надання повнолітнім споживачам інформації рекламного характеру про будь-яку особу чи будь-який товар, а також згоду на передачу/надання моїх персональних даних будь-яким третім особам, включаючи іноземних осіб. Я підтверджую, що погоджуюся отримувати вищезазначену інформацію будь-якими засобами її передачі (пошта, СМС/ММС-повідомлення, електронна пошта, тощо) протягом необмеженого строку.

реєстрація

зареєструватись за допомогою:

the great times квітень 2017
Поділитись

ХОЧЕШ першим дізнаватися
про цікаві події, останні тренди та
приємні заохочення від BUD?

×
Мрія розміром у життя
Маріанна
Факас
У новій рубриці МРІЯ РОЗМІРОМ У ЖИТТЯ ми пропонуємо тобі знайомство з унікальними людьми, які розділяють філософію BUD та втілюють власні мрії у життя. Представляємо першого живого гостя THE GREAT TIMES – Маріанну Факас, організатора Ретро Круїзу та музу українського ретро-ком’юніті.
BUD:
Як виникла ідея створити Ретро Круїз?
Маріанна Факас:
Все почалося з велосипеда. А точніше, з костюмованого параду в англійському стилі. Нам хотілося веселитися, колесити містом, що нам, власно, й непогано вдавалося. Але ми побачили, що в Лондоні та Нью-Йорку проводиться велопарад Tweed Run – велопарад класичного стилю. І вирішили приєднатися до нього... не покидаючи рідного Києва.
Незабаром до нас приєдналася величезна кількість людей: музиканти, танцюристи, історики моди, дизайнери, колекціонери винтажу. Стало зрозуміло, що Ретро Круїз має потенціал повномасштабного міського фестивалю культури. Чим, власне, він і є зараз.
BUD:
Скільки часу минуло від мрії до її реалізації?
Маріанна Факас:
Для мене мрія – це не кінцева мета, а процес, відчуття, стан. Мрія здійснилась, коли ми вперше вдягли твід та сіли на велосипеди. Здійснилась, коли я познайомилася з хлопцями з Англії, які організовують ретро-фестивалі там, і побувала на тому самому Tweed Run в Лондоні, який колись надихнув нас.
Здійснюється кожного разу, коли я знайомлюся з новими учасниками, творчими особистостями, разом з якими свято виходить саме таким, яким ви його знаєте. Калейдоскоп творчих людей, неймовірно закоханих в своє місто, в естетику прекрасного, в саму ідею того, що життя – прекрасне.
BUD:
Як тобі вдається поєднувати традиції та тренди?
Маріанна Факас:
Я уявити не могла, що стиль ретро так увійде в життя Києва. Фільми про 30-40-ті роки змінюють один одного на кіноафішах, speakeasy-бари та естетика ретро-алкоголю, твід у вітринах магазинів мас-маркет, повні зали слухачів на джазових концертах 7 днів на тиждень. Це дуже полегшує процес підготовки – здається, всі вже знають, про що йде мова.
Все інше я роблю інтуїтивно: мені цікаво показати разом новітні електровелосипеди та фотоапарати кінця ХІХ століття, об'єднати аудиторії, одна з яких своїм виглядом створює історичну костюмну реконструкцію, а інша вдягнена сучасно, але стильно. У будь-якому випадку, мені складно пояснити, від чого залежить фінальний результат. Це просто диво.
BUD:
Яке твоє життєве кредо?
Маріанна Факас:
Ти не впадеш, поки крутиш педалі.
BUD:
Свобода починається тоді, коли...
Маріанна Факас:
Коли перестаєш сумніватися, чекати на чиюсь думку, і починаєш слухати свій внутрішній голос.
BUD:
Бути собою – це вибір чи відсутність вибору?
Маріанна Факас:
Це велика робота.