Зворотній зв’язок

Нагадати пароль

Для отримання пароля вкажи свій номер телефону

+380

Авторизація

реєстрація

Будь в темі!
Пройди реєстрацію — і дізнавайся першим про цікаві події, останні тренди та приємні заохочення від BUD.

+380

Цим я підтверджую, що мені виповнилось 18 років, i що всі наведені мною персональні дані є достовірними. У відповідності до Закону України «Про захист персональних даних» я добровільно та безоплатно надаю ТОВ«Едбейкерз Україна» мої персональні дані та надаю мою згоду на будь-яку безстрокову обробку наданих мною моїх персональних даних у базі персональних даних «Споживачі», з метою надання повнолітнім споживачам інформації рекламного характеру про будь-яку особу чи будь-який товар, а також згоду на передачу/надання моїх персональних даних будь-яким третім особам, включаючи іноземних осіб. Я підтверджую, що погоджуюся отримувати вищезазначену інформацію будь-якими засобами її передачі (пошта, СМС/ММС-повідомлення, електронна пошта, тощо) протягом необмеженого строку.

реєстрація

зареєструватись за допомогою:

the great times червень 2017
Поділитись

ХОЧЕШ першим дізнаватися
про цікаві події, останні тренди та
приємні заохочення від BUD?

×
найгарячіші водні розваги сезону
Адреналіновий сезон:
що зробить твоє літо
1

Наважитися на екстремальні вчинки найлегше влітку. Сонце викликає прилив адреналіну у кров, тож запал «здорового божевілля» просто неможливо спинити. І не потрібно. Спеціально для фанатів екстриму ми підібрали TOП-5 нових водних розваг – ну просто вогонь! Навіть якщо ти не станеш безпосереднім учасником, то як глядач отримаєш вибухову порцію драйву.

2

СКАЯКІНГ

Той, що пливе у повітрі

Сісти на вертоліт – ок. Вистрибнути з вертоліта з парашутом – нууу, ок. Вистрибнути з парашутом на каяку – ви серйзно?! Серйозно, скаякінг – це стрибок з парашутом на човні. Спочатку спортсмен летить на висоті 4 тисячі метрів над рівнем моря, а потім занурюється човном у те саме море. Неймовірно!

Майлс Дейшер – перший скаякер у світі, він вирішив вистрибнути з літака на каяку, таким чином, давши початок новому виду екстремального спорту. Така ідея давно заводила Майлса, і він поступово почав її втілювати. Спочатку спортсмен виконав тренувальний стрибок, де відправною точкою став міст 180-метрової висоти. Для страховки спортсмен використовував мотузку для кріплення. Каяк, яким керував Дейшер, приземлився на води річки Фізер. Приводнення було м'яким.

Де спробувати: ти ризикуєш стати трендсетером, тому що в Україні цей вид екшн-спорту ще не надто популярний. Якщо наважишся, надішли селфі – ми зацінимо і напишемо про твій досвід!

2

КАЙТВІНГ

Вільне крило

Кайтвінг – універсальне крило, мікс кайтингу з віндсерфом. Основна складність звичайного кайтингу полягає в управлінні вітрилом-куполом, прикріпленим до спортсмена за допомогою довгих строп. Головна проблема віндсерфінгу – це прикріплене до дошки важке вітрило. Обидва ці виду спорту свого часу розширили географію водних видів екшн-спорту, але не стали від цього більш доступними для новачків. Через деякий час комусь прийшла в голову думка об'єднати всі переваги кайтингу і віндсерфінгу і максимально полегшити конструкцію вітрила. Так на світ з'явилося легке вітрило.

Кайтвінг схожий на дельтаплан і може бути використаний як інвентар для занять різними екстремальними видами спорту. Головна особливість кайтвінга полягає в тому, що під ногами у екстремала може бути все, що завгодно: ковзани, ролики, сноуборд, гірські лижі, скейтборд, а кататися можна по снігу, піску, льоду, воді – головне, щоб це був рівний майданчик великих розмірів. Таким чином, кайтвінг можна вважати всесезонним і універсальним спорядженням – на ногах що завгодно, в руках крило, яке дозволяє розігнатися за допомогою вітру, і головне – море задоволення і адреналіну.

Море – це не перебільшення: деякі любителі екстриму примудряються розігнатися з крилом в руках до 100 км/год., виконуючи при цьому божевільні трюки на воді.

Де спробувати: Київська майстерня Euforio, виробляє кайтвінги, у них можна замовити.

2

ВОДНЕ СКЕЛЕЛАЗІННЯ

Вгору, а потім вниз

Американські атлети придумали новий вид спорту, який отримав назву Psicobloc. Це – скелелазіння зі стрибками у воду. Адже скалодром знаходиться на краю басейну, а метою спортсменів є не тільки підйом вгору, але й політ вниз. Ідея об'єднати два види спорту з'явилася в американських скелелазів під час тренувань на іспанському острові Майорка. Адже там існує безліч скель, що нависають над водою. Свою назву вид спорту Psicobloc отримав від з'єднання коренів «psico» і «bloc». За задумом його творців, займаючись цією активністю, атлети повинні перемогти в собі страх перед висотою і острах з неї зірватися.

Де спробувати: спеціальних скалодромів в Україні ще не існує, можеш стати першопрохідцем та відкрити власний.

2

СКІМБОРДИНГ

Серфінг на малій воді

Скімбординг – це як серфінг, тільки легше. Скімборд є різновидом серфінгу і відрізняється тим, що людині не потрібно запливати на глибину, щоб зловити хвилю. Весь процес відбувається біля берега. Скімбордер розбігається на суші і, стрибнувши на дошку, сьорфить по мілкій воді або піску.

Мілкий серфінг розвивається швидкими темпами, і відбувається це з кількох причин. Із завданням освоїти скімборд зазвичай справляється навіть дитина, адже дошка невеликого розміру і порівняно легка. Для регулярних тренувань не обов'язково переїжджати на Гаваї або купувати пляжний будиночок на каліфорнійському узбережжі. Досить підшукати будь-яку горбисту поверхню, засипати піском і полити водою.

Як вибрати дошку? У порівнянні із дошками для серфінгу скімборди більш компактні, і відрізняються своєю овальної або продовгуватою формою. Носова та кормова частини злегка піднімають вгору, щоб дошка не заривалась в пісок або хвилі. Для стійкості дошку часто покривають спеціальним килимком. Висота дошки має сягати приблизно середини грудей. Товщина залежить від використовуваних у виробництві матеріалів, але, як правило, коливається від 2 до 2,5 см.

Де спробувати: Труханів острів, X-park

2

ФЛАЙБОРД

Літаюча дошка

Поки фанати «Назад у майбутнє» мріють про ховерборд, реалісти літають над водою на флайборді. А все завдяки Френку Запата, відомому гонщику і екстремалу, багаторазовому чемпіону з аквабайку, а також, як виявилося, непоганому механіку і винахідникові. Саме він винайшов і запатентував ці незвичайні «літаючі штуки на водній тязі».

Флайборд – це дошка з кріпленням, як на сноуборді, що приєднується шлангом до турбіни гідроцикла. Дошка піднімається на потужному струмені води у повітря, а людина разом з нею. Висота аква-польоту сягає до 10-ти метрів. Тепер кожен може зависнути у повітрі та відчути себе супергероєм.

Що стосується управління флайбордом – суперздібностями володіти зовсім не потрібно. Ти просто встаєш на дошку, вмикаєш подачу газу, і залишається тільки утримувати рівновагу та потихеньку прокачувати різні трюки.

Де спробувати: прокат флайбордів в Києві