Зворотній зв’язок

Нагадати пароль

Для отримання пароля вкажи свій номер телефону

+380

Авторизація

реєстрація

Будь в темі!
Пройди реєстрацію — і дізнавайся першим про цікаві події, останні тренди та приємні заохочення від BUD.

+380

Цим я підтверджую, що мені виповнилось 18 років, i що всі наведені мною персональні дані є достовірними. У відповідності до Закону України «Про захист персональних даних» я добровільно та безоплатно надаю ТОВ«Едбейкерз Україна» мої персональні дані та надаю мою згоду на будь-яку безстрокову обробку наданих мною моїх персональних даних у базі персональних даних «Споживачі», з метою надання повнолітнім споживачам інформації рекламного характеру про будь-яку особу чи будь-який товар, а також згоду на передачу/надання моїх персональних даних будь-яким третім особам, включаючи іноземних осіб. Я підтверджую, що погоджуюся отримувати вищезазначену інформацію будь-якими засобами її передачі (пошта, СМС/ММС-повідомлення, електронна пошта, тощо) протягом необмеженого строку.

реєстрація

зареєструватись за допомогою:

the great times квітень 2017
Поділитись

ХОЧЕШ першим дізнаватися
про цікаві події, останні тренди та
приємні заохочення від BUD?

×
Круті педалі:
культура міських велосипедів
Як і на чому колесити містом

Велосипед – це не просто засіб пересування, а частина екосистеми твого міста. Поки ти крутиш педалі, вулиця крутить кіно. Тож вмощуйся зручніше та спостерігай захоплюючі сюжети і цікаві фрагменти, які показує місто. Як підібрати найкращого супутника і покруїзити з вітерцем, читай у нашому матеріалі.

Обрати ідеальну пару колес – та ще задача. Тому ми вирішили трішки спростити тобі життя і зібрали усі існуючі види сіті-байків в один змістовний гід, поїхали!

Поїхали!

Фікс

Велосипед без гальм

Історія.
Хоча фікси і з’явилися як наслідок популярності трекових гонок, першими водіями були не шосейники, а кур’єри та рознощики піци. Щоб жодна доставка піци не спізнилася до тих, хто на неї чекає з пивом.

Фікс або сінглспід – це велосипед з фіксованою «глухою» передачею. Сінглспід означає прямий зв’язок педалей із заднім колесом: тобто педалі крутяться постійно, якщо крутиться заднє колесо.

Фікс – це велосипед без гальм, і це не метафора. Зупинити байк можна тільки поступово знижуючи швидкість або спеціальною технікою блокування заднього колеса – skidding. Деякі велосипедисти все ж тюнінгують фікси ручним гальмом, щоб подорожувати містом було більш безпечно. За рахунок простої конструкції, фікс значно легший за інші велосипеди, тож підняти його навіть на 5ий поверх буде неважко. Якщо ти в погоні за екологічністю, простотою та лаконічним дизайном, то фікс – твій ідеальний кінь.

Круїзер

Для міських прогулянок

Історія.
Перші круїзери з'явилися в 30-ті роки минулого століття в Америці. Велосипеди відрізнялися прямою посадкою, широким кермом і особливим дизайном. Компанія-виробник Schwinn створила дизайн перших круїзерів, надихаючись власними мотоциклами 20-х років. Нову популярність у всьому світі круїзери отримали в середині 90-х. Тоді Schwinn випустили оновлений байк Black Phantom до сторічного ювілею компанії. Harley Davidson зовсім скоро наздогнала та обігнала конкурентів, випустивши свій власний круїзер, який став справжнім фурором.

Куди б ти не вирушив – на прогулянку в парк, на роботу чи просто покружляти вулицями міста – круїзер доставить тебе в пункт призначення з максимальним комфортом. Уся справа в прямій посадці: сидиш в зручному просторому сидінні, як справжній король, та впевнено тримаєш кермо. Руки, до речі, не прикуті до керма, тому можна катати та фотографувати, катати та писати в чат, катати та пити безалкогольний BUD Prohibition Brew: ефектно, легально та в чисто американському стилі.

Тепер долати хитросплетений міський ландшафт можна без зайвих зусиль, ще й дивитися міські історії та ловити на собі захоплені погляди перехожих. Ну ідеально ж! Крім того, круїзер майже не потребує догляду.

Як правило, круїзер має одну, максимум вісім передач, зате невичерпний потенціал лайків.

Лоурайдер

На півшляху до мотоцикла

Історія.
Субкультура лоурайдерів з’явилася ще раніше, аніж перший лоурайдер Sting-Ray, який, до речі, випустила та сама компанія Schwinn у 1963 році. Велосипеди Lowrider мають історію не меншу, аніж автомобілі Jaguar. Вони увірвалися на вулиці міста з-за кутків гетто. Такі велосипеди збирали у своїх гаражах адепти хіп-хопу, тому стиль байків забов’язаний цій субкультурі. Так само, як і ретро-автомобілям. Кастомайзинг, популярний серед власників ретрокарів, завів і тусовку лоурайдерів. Кожна із запчастин Lowrider має безліч варіантів кольорів і форм. Ідея полягає у тому, що кожен велосипед по-своєму унікальний. Взявши будь-яку раму, ти можеш зібрати велосипед, який потрібен саме тобі. Такий собі велосипедний конструктор з єдиним правилом: чим нижче – тим крутіше.

Лоурайдер – це продовжувач традиції круїзерів.Такий велосипед ще більше схожий на мотоцикл завдяки низькій посадці. Педалі часто знаходяться попереду сидіння, кермо витягнуте, а у сидіння може навіть бути спинка. Це підвищує зручність, але погіршує маневреність і швидкість. Лоурайдери часто називають чоперами – на честь мотоциклів, або раста-байк – респектуючи регбі-тусовці, яка особливо любить ці велосипеди.

Складні велосипеди

Для простоти пересування

Історія.
Складні велосипеди з'явилися в кінці 19 століття та були призначені для військових цілей. Наприклад, ними постачали парашутистів. Найпопулярніші моделі сучасності були спроектовані в кінці 70-х і 80-х років минулого століття. Велосипед Strida був винайдений в Англії Марком Сандерсом, студентом Королівського коледжу мистецтв у Великобританії. З 1983 по 1985 роки Марк навчався на факультеті Industrial Design Engineering і конструював модель, яку пізніше погодилася випускати компанія Property Rights Ltd. У 1987 році з конвеєра зійшов перший складний велосипед Strida.

Велосипед складний не тому що він замудренний, а тому що складається. Кожна марка має свій особливий тип складання. Усе для того, щоб спростити тобі життя, адже з таким велосипедом можна і в метро, і в авто, і в кіно.

Правила велоруху

Якщо рух – це життя, то рухатися треба на велосипеді та за правилами.

  • Поворот праворуч – зігнута в лікті ліва рука
  • Поворот ліворуч – зігнута в лікті права рука
  • Головна дорога – жовтий ромб
  • Другорядна дорога – білий трикутник з червоним контуром.
  • Пропускають тебе – жовтий ромб
  • Пропускаєш ти – жовтий трикутник