Зворотній зв’язок

Нагадати пароль

Для отримання пароля вкажи свій номер телефону

+380

Авторизація

реєстрація

Будь в темі!
Пройди реєстрацію — і дізнавайся першим про цікаві події, останні тренди та приємні заохочення від BUD.

+380

Цим я підтверджую, що мені виповнилось 18 років, i що всі наведені мною персональні дані є достовірними. У відповідності до Закону України «Про захист персональних даних» я добровільно та безоплатно надаю ТОВ«Едбейкерз Україна» мої персональні дані та надаю мою згоду на будь-яку безстрокову обробку наданих мною моїх персональних даних у базі персональних даних «Споживачі», з метою надання повнолітнім споживачам інформації рекламного характеру про будь-яку особу чи будь-який товар, а також згоду на передачу/надання моїх персональних даних будь-яким третім особам, включаючи іноземних осіб. Я підтверджую, що погоджуюся отримувати вищезазначену інформацію будь-якими засобами її передачі (пошта, СМС/ММС-повідомлення, електронна пошта, тощо) протягом необмеженого строку.

реєстрація

зареєструватись за допомогою:

the great times жовтень 2016
Поділитись

ХОЧЕШ першим дізнаватися
про цікаві події, останні тренди та
приємні заохочення від BUD?

×
header
Капсульний гардероб:
для нього та для неї

Чув про капсульний гардероб? Жодних сумнівів. Що це, як його створити та, найважливіше, чи потрібний він тобі — на всі ці актуальні запитання допоможе відповісти The Great Times.

Навіщо все це?
Ти обожнюєш багато речей
(музику, подорожі, мистецтво, кіно,
їжу, Bud), але ці речі — не
обов'язково одяг.



Навіть маючи шафу, яка тріщить по швам, ти все одно часто кажеш, що тобі немає чого вдягти.


Іноді ти знаходиш в своєму гардеробі речі з біркою. Упс!


Буває, під час розпродажу ти купуєш одяг, який сидить неідеально, але ж — знижка!


Щоб ретельно підібрати look, потрібно більше часу та моральних сил, ніж у тебе зазвичай є, тож… ти просто вдягаєш одну зі своїх трьох улюблених футболок, знову і знову і знову.




Ти хочеш:


Якщо більшість твоїх відповідей ствердні, схоже, тобі настав час створити власний капсульний гардероб.

Тож що це, нарешті?

Ні, “капсульний гардероб” — це не шафа фармацевта. Якщо коротко, це набір предметів одягу, які гармонічно поєднуються один з одним за кольором, стилем, фактурою тканини і дозволяють створити максимум стильних поєднань. Одна капсула — для кожної сторони життя: робота/навчання, активний відпочинок, побачення/вихід у місто і т.д. Можна хоч “із заплющеними очима”, хоч взагалі не просинаючись вхопити з капсули будь-які речі для верху та низу, і створений образ все одно буде довершеним. Час, потрібний на те, щоб вирішити, що вдягти, прямує до нулю. Геніально.

Трішки історії

Вперше концепцію капсульного гардеробу сформулювала С’юзі Фо, володарка лондонського бутіку Wardrobe і блогер, ще у 70-х роках минулого століття. Під цим терміном вона розуміла набір базових предметів одягу, які не виходять з моди, і який можна доповнювати модними сезонними речами.


Далі естафету капсульних колекцій підхопила нью-йоркський дизайнер Донна Каран. Під час її шоу “7 Easy Pieces”, що справило неабиякий вплив на бізнес-моду другої половини 80-х, на подіум вийшли 8 моделей лише у боді і колготках. Потім вони додавали нові елементи одягу — брюки, спідниці, сукні , тим самим демонструючи взаємозамінність речей.

В останні роки термін “капсульний гардероб” переживає друге народження. По-перше, завдяки моді на мінімалістичне споживання зі слоганом “менше — це більше” та “магічним прибиранням” Марії Кондо. По-друге, завдяки блогосфері, в якій відчайдушні фешіоніста змагаються, хто уріже кількість предметів свого гардеробу до найменшого числа: 40, 37, 33 та навіть лякаючі 12 (так, дванадцять) одиниць одягу. Хто менше?

Як створити ідеальний капсульний гардероб?

Та досить теорії, переходимо до практики. Зазвичай рекомендації стилістів закликають спочатку визначитися з кольоротипом своєї зовнішності (в інтернеті безліч ресурсів, які допомагають визначити свій “сезон” зовнішності та палітру відтінків, які пасують до нього), потім з типом своєї фігури і фасонами одягу, які підкреслюють її переваги. Далі потрібно проаналізувати стиль життя й вирішити, як ти бажаєш виглядати у кожній ситуації (наприклад, на роботі, вдома, на тусовках і т.д.). А потім, тримаючи в голові свій бюджет й ознайомившись із колекціями магазинів, у яких плануєш робити покупки, вже переходити до свідомого (!) шопінгу. При цьому особливу увагу потрібно приділяти поєднуваності кольорів та малюнків і якості матеріалів, адже кожна річ має гармоніювати з іншими і служити довго, дуже довго.

Але є й простіші способи. Одна з популяризаторів “капсульного руху” Каролін Ректор у своєму блозі Unfancy сформулювала 5 кроків для того, щоб перетворити вже існуючий гардероб на капсульний всього за день. Спробуй це зі своєю шафою, щоб досягнути дзену зі своїми речами раз і назавжди:

01 КРОК
1

Дістань всі речі, які маєш. Без жартів, спорожни абсолютно всі шафи, комоди і вішалки та розклади весь цей одяг на своєму ліжку. Нічого не приховуй, відвертість на цьому етапі — це ключ до чистоти стилю. Коли ти повернеш у шафу речі, які обожнюєш, твій стиль вималюється сам собою. Та цього не трапиться, якщо там будуть речі, на рахунок яких ти маєш сумніви. Тож виклади все, ок?


02 КРОК
1

Поділи усі речі на 4 купи.


“ОБОЖНЮЮ І ВДЯГНУ ПРЯМО ЗАРАЗ!!11”. Пояснень не потребує. Поклади ці речі назад до шафи.


“МОЖЛИВО”. Це для речей, які не дуже гарно сидять, колір “трішки того”, ти бережеш їх лише, як пам'ять або тому, що вони коштували купу грошей. Іноді ти просто не можеш зрозуміти чому, але просто не носиш їх. Склади все це у коробку та прибери геть з очей. Ти завжди зможеш взяти щось звідти, але скоріш за все не захочеш. Якщо речі залишаться у коробці до кінця сезону, час сказати їм па-па.


“НІ”. Пояснювати не потрібно. Віддай їх бідним, поміняйся з другом чи подругою, продай і придбай за виручені гроші щось нове, що тобі справді пасуватиме.


СЕЗОННЕ” Шерстяне пальто влітку? Мабуть, не дуже потрібно. Але позбутись такого основного елементу одягу... камон! Якщо для цієї речі не сезон, але ти ОБОЖНЮЄШ її, поклади у гарну коробку і бережи до того часу, як будеш складати капсульний гардероб на нову пору року.


03 КРОК
1

Перевір, що залишилось у твоїй шафі — тобто речі, які ти ОБОЖНЮЄШ. Тобі потрібні лише 37 предметів гардеробу, включаючи одяг для верху-низу, костюми, верхній одяг та взуття. Не вистачає чогось? Час спланувати шопінг. Залишилось забагато? Відклади ще кілька предметів у коробку “МОЖЛИВО”.


На думку Каролін, як тільки капсульний гардероб укомплектований, жодного шопінгу не потрібно аж до початку нового сезону, коли ти будеш знати, чого тобі не вистачає для створення нових капсул. У цьому ще один бонус подібного способу організації одягу: тепер жодних блукань магазинами у сподіванні, що можливо-щось-сподобається, і всю енергію можна спрямувати на те, що ти любиш насправді.


Спробуй, адже що тобі втрачати, окрім одягу, який і так висить без діла?